Parterapiens forløb

Parterapien genskaber det gensidige overblik, lukker op for ny tillid og intimitet.

Parterapi er et samtaleforløb
til udvikling af jeres parforhold

Samtalerne foregår i min konsultation i Jorcks Passage ved Strøget,
4 min. gang fra Nørreport Station.

Gennem samtalerne genopdager i jeres forhold og opdager nye veje til fælles forståelse og løsning af konflikter eller temaer.

Par fanges i samspil som vækker stærke negative følelser. Der er ubalance og man påvirkes af den andens “forkerthed”.  Der er krise, måske tanker om skilsmisse eller ophør, måske jalousi, gennemgående uvilje eller noget helt andet. Parterapi virker, når samtalen åbner, hvad der er lukket, og fjerner, hvad der står i vejen.      

Alle indhenter ny forståelse, nogle træffer en svær beslutning. Vi arbejder målrettet sammen for at finde nye veje, indtil der er opklaring og løsning.

Inden vi mødes første gang

Først finder vi en tid. Når vi starter er det min vigtigste opgave at få en fornemmelse af hvem jeg skal møde, og hvordan jeg “finder jer”. Derfor forbereder jeg mig Inden vores første samtale, så jeg vil bede jer begge hver især skrive til mig, cc/ hinanden:

 • Lidt faktuelt om hvem I er
 • Lidt om hvordan I hver især ser jeres parforholds historie, hvad I har skabt.
 • Og selvfølgeligt nogle ord om hvad I vil tale om.

Samtalen varer op til 1 ½ time. Overordnet søger jeg at genskabe det gensidige overblik, lukker op for ny tillid og intimitet: Jeg søger at bryde med kommunikation der skaber afstand, den der bygger på sårede følelser og skuffede forventninger. Dem snakker vi direkte om, ikke indirekte.

Mange oplever derfor at samtalerne giver:

 • Ny forståelse af hinanden.
 • Større tryghed i kontakten.
 • Bedre afslutning på konflikter.
 • Større fortrolighed med forskelle.
 • Og selvfølgelig personlig afklaring.
Ved første møde opbygger vi en tryghed med hinanden

Det kan være en stor mundfuld at snakke om helt private svære ting med en fremmed. Så når vi mødes første gang snakker jeg derfor først med jer mest hver især om jeres forståelse og følelsesmæssige reaktioner – også selvom de er negative. Så jeg ved, hvor I står, mærker jer, passer på, at vi kan være sammen, selvom det er nyt område vi afdækker. Samtalen og jeres indsats giver fortrolighed med de dybere følelser og synliggør det adskillende mønster i jeres samspil. Vi vil hurtigt kunne se jeres samspilsmønster, så I sammen kan gøre noget nyt, frem for bare at gentage noget der ikke dur.

Ny indsigt vil føre til mere lytten ind i hver af jer og ny søgen efter og forståelse for den anden.

Parterapi medfører typisk flere typer ændringer
 • Samhørighedsfølelsen styrkes gennem handlinger, begge kan anerkende.
 • Ny og bedre kontakt giver dybere indsigt i den andens motiver.
 • Fortroligheden giver større troværdighed i omsorgen.
 • Større effektivitet i håndtering af negative oplevelser.
Ændring skal have hjælp og tid

Bedst er det at I lover hinanden et vist antal samtaler, gerne mindst 5, selvom det kan være svært – det er jeg opmærksom på. Nedtrapning af dårlige følelser, plads til nye vaner, nyt perspektiv gøres ikke bare på et par enkelte timer. De store flertal af de par der søger hjælp, synes samtalerne forbedrer deres forhold.

Mange mænd finder min facon brugbar for dem, når de vil opdage, hvem de lever sammen med, og hvad der virker for dem og deres parforhold.

Læs min guide om Parterapi