Samtalen er kongen #7: Sammen om samtalen

Parforholdet er noget de fleste at af os stræber efter. Det kommer derfor som noget af en trist overraskelse, når vi pludselig befinder os selv stående overfor hinanden med hævede stemmer og uheldigt kropssprog  – alt imens der kommer ord ud af vores mund, vi svor overfor os selv, vi aldrig ville ytre. Alt sammen fordi vi føler os truet, ikke set – og vi kan ikke  komme igennem med vores følelsesmæssige behov til vores partner.

Meget tyder på at de dårlige samtaler opstår, fordi ingen af parterne rigtigt har forstand på at redde den, når samtalen går galt med at komme igennem til den anden med vores budskab, Med andre ord – vi har en inkompetence, når det kommer til hvordan vi skal tale til hinanden om det der er sårbart.

Og det er hvad dagens episode handler om – for vi dykker nemlig endnu længere ned i maskinrummet og ser på den essentielle samtale i forholdet.

Vi undersøger hvorfor det er så svært at have de udfordrende samtaler. Hvad man skal være opmærksom på ? – og så giver vi din partner og dig værktøjer til, hvordan I kan hjælpe hinanden til at blive endnu bedre til at kunne gå ind i nye og ukendte territorier i jeres samtaler. Sammen.