Samtalen er kongen #6: Lær at tage imod kritik

De fleste af os er dårlige til at modtage kritik. Og det er jo grundlæggende forståeligt. For hvem har i virkeligheden lyst til at høre at de ikke har levet op til ens partners forventninger, drømme og ønsker. For når den bliver leveret – mærker man et væld af følelser. Uretfærdighed, frustration, skam og frygt.

Og hvorfor egentligt udsætte sig selv og sit forhold for den slags. Så mange lader være med at tage samtaler hvor der skal siges noget negativ om hinanden. Men det er her at der begås en stor fejl. For hvis jeres behov ikke bliver mødt begynder i at glide længere og længere fra hinanden – og til sidst står der to mennesker der ikke kan huske hvorfor det overhovedet var at man fandt sammen.

Men at kunne modtaget kritik fra ens partner er essentielt. For det er den eneste måde I kan justere jeres forhold – og sikrer at i kan blive ved med at vokse, og forblive relevante overfor hinanden.

I dette afsnit taler Peter og Mikkel ned i kritikkens sande natur. Vi undersøger hvorfor den er så svær at håndterer for alle involveret – og så giver vi dig vigtige værktøjer til hvordan du og din partner kan træne jer til at have disse vigtige samtaler med hinanden. Og dermed sikrer at I sammen får jeres forhold kan gro i den rigtige retning.

Velkommen til Samtalen er Kongen med parterapeut Peter Kongshaug og Mikkel Braginsky.